Eerste palen in de grond voor RKEC

De bouw van het Regionaal Kennis en Expertisecentrum (RKEC) aan de Beatrixlaan in Weert is begonnen. Naar verwachting kan men eind volgend jaar het gebouw betrekken.

Mertens Bouwbedrijf uit weert is begonnen met de grondwerkzaamheden. De grond is inmiddels weggegraven en de eerste funderingspalen zitten al in de grond.

In het Kennis- en Expertise Centrum zullen onderwijs en de behandeling van kinderen met een speciale zorgvraag geïntegreerd worden. Het KEC zal worden „bewoond” door vier partijen; MeerderWeert (SBO ’t Palet), Aloysiusstichting Stichting voor Onderwijs en Jeugdzorg (de Widdonckschool), de Wijnberg en de Mutsaersstichting. Zij streven in dit KEC, samen met de gemeente Weert, naar een gezamenlijke huisvesting voor hun onderwijs- en zorgaanbod.

Onderdelen van het gebouw

Globaal bestaat het toekomstige KEC uit de volgende clusters:
• Centraal deel met aula en hoofdentree.
• 5 Domeinen als primaire leeromgeving van de kinderen onderverdeeld naar leeftijd.
• Praktijklokalen.
• Ruimtes voor externe contacten, personeel en ondersteuningsruimtes.
• Een sportcluster met twee te combineren gymzalen, tribune en kleedruimtes.

“Naast de terughoudende situering zal het gebouw ook in architectonische zin een ingetogen uitstraling krijgen met een eenduidige massaverschijning, waarin zowel de schoolfuncties als de sportfunctie zijn opgenomen”, aldus 2.0 Architechten. De architect gaat hierbij vanuit dat juist de gebruikers van het KEC “kleur” gaan geven aan het KEC.

Verwachte oplevering

Het Regionaal Kennis en Expertisecentrum is naar verwachting december volgend jaar klaar. De verhuizing van de Mutsaersstichting en scholen De Wijnberg, Widdonck en Het Palet vindt plaats in de kerstvakantie 2018/2019.

Webcam

Je kan de bouw van het KEC live volgen. Aannemer Mertens Bouwbedrijf heeft een webcam geplaatst op het bouwterrein. Je kan live meekijken via: http://iwdg.nl/2zXJ9se.