Minder dan 1000 in de bijstand

Algemeen Economie Weert 16 reacties 2 min. leestijd

Sinds afgelopen week zijn er minder dan 1000 inwoners die een uitkering hebben van de gemeente Weert. De gemeente is trots op dit resultaat dat ze met alle samenwerkingspartners, waaronder Werk.kom, heeft bereikt. Vooral een andere aanpak heeft ertoe geleid dat het aantal mensen in de bijstand in Weert is gedaald.

De gemeente pakt de ondersteuning van bijstandsgerechtigden sinds dit jaar anders aan. De klant en zijn vraag staan centraal, er wordt gekeken naar wat nodig is. Pas als dát helder is komt de toets op wetten en regels. Daarnaast worden nu meerdere problemen van de klant tegelijk opgepakt. Heeft hij of zij bijvoorbeeld schulden, dan wordt tegelijkertijd de schuldhulpverlening opgepakt. Dit betekent ook dat er meer persoonlijke aandacht voor de klant is. Door deze manier van werken wordt er maatwerk geleverd zonder dat er sprake is van willekeur. Het geeft mensen in de bijstand een oplossing op maat.

Kantelpunt is bereikt

Wethouder Van den Heuvel: “Complimenten voor iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Het mes snijdt aan twee kanten. Bijstandsgerechtigden worden aan werk geholpen en voor werkgevers biedt het kansen in een tijd dat er krapte op de arbeidsmarkt ontstaat. Dit is een enorme stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg.”

Nedcar

Onlangs hebben 53 Weerter uitkeringsgerechtigden, onder wie ook statushouders, bij VDL Nedcar in Born een baan gevonden. Dit is een gevolg van het maatwerk. Daarbij is in dit geval nauw samengewerkt door bedrijfsleven, uitkeringsinstanties en mensen die een baan zoeken.

Ontwikkeling bijstand

In de grafiek is de ontwikkeling van het aantal bijstandsgerechtigden in Weert sinds 2013 weergegeven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
16 reacties