Duurzame bekers voor gemeente

Moonen Packaging introduceerde in 2017 haar nieuwe duurzame totaalconcept voor koffiebekers: Stack-it. Een concept waar de gemeente Weert graag mee aan de slag gaat. Vandaag neemt de gemeente de bekers in ontvangst om haar interne duurzaamheidsbeleid te versterken.

Stack-it is een biologisch bekerconcept waarbij Moonen Packaging de bekers en toebehoren leveren en retour halen. “De belangrijkste grondstof wordt gewonnen uit suikerrietafval, hiervoor worden dus geen bomen gekapt.” aldus CEO Gé Moonen. De bekers zijn 100% composteerbaar, waardoor er geen afval ontstaat en de beker een minimale impact heeft op het milieu.

Stack-it nu ook voor groenste gemeente

De gemeente Weert reageert enthousiast op het initiatief van Moonen en gaat ook zelf de bekers in gebruik nemen. Burgemeester Heijmans: “We zijn uitgeroepen tot de groenste regio van de wereld, daarom is het mooi dat bij dit concept geen bomen verloren gaan. De Stack-it bekers dragen bij aan ons duurzaamheidsbeleid.” De gemeente zet zich in voor een betere kwaliteit van het leefmilieu in de breedste zin van het woord. Naast de projecten zoals duurzaam ondernemen en wonen, zet Weert zich ook intern in om als organisatie zo duurzaam mogelijk te zijn.

De samenwerking tussen de gemeente Weert en de in Weert gevestigde verpakkingsspecialist laat zien dat duurzaamheid niet bij één partij ligt. Gé Moonen: ”Als we met zijn allen samen voor duurzaam gaan, komen we al een heel eind.”

De gemeente Weert gebruikt zo’n half miljoen koffiebekers per jaar. Door over te stappen naar de bekers van Moonen Packaging kunnen ze een aanzienlijke bijdrage leveren in het kader van duurzaamheid.