Metalot wint Rabo Verbindingsprijs

Ondernemer van het jaar Cranendonck 2017

Gisteren hebben Jan Vlassak en Philip de Goeij van Metalot in het Cantine Thea-ter Budel-Dorplein de Rabobank Verbindingsprijs 2017 in ontvangst mogen nemen. De twee andere genomineerden voor deze prijs onder het motto ‘on-dernemen is verbinden’ waren conceptstore BL3ND in Maarheeze en Huize Te Gaste in Gastel.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de verkiezingsavond van de Ondernemer van het Jaar in Cranendonck. De onafhankelijke jury oordeelde dat Metalot met zijn geplande campus naast Nyrstar in Budel-Dorplein een veelbelovende en unieke verbinding maakt tussen grote spelers en kartrekkers op het vlak van duurzame energie en hoogwaardige werkgelegenheid. Overheid, onderwijs en ondernemers gaan op dit duurzame industrie-park hand in hand om toekomst te bieden aan de jeugd van de regio.

Voorbeelden voor samenwerking

Ook de andere twee genomineerden kregen lof toegezwaaid voor hun hooggewaardeer-de initiatieven in kansrijke markten. De drie gezamenlijk ondernemende dames van Conceptstore BL3ND in Maarheeze werden geprezen voor hun voorbeeldige en slim-me samenwerking. Dit unieke concept van kledingwinkel, kapsalon en koffiehuis in één biedt volgens de jury een alternatief voor de detailhandel in de toekomst.

Ook Huize te Gaste in Gastel is volgens de jury van de Rabobank Verbindingsprijs een voorbeeld, zeker in een regio die zich kenmerkt door lichte vergrijzing. Sjaak en Rita Lamers zetten met de nieuwbouw van vijf wooneenheden voor stellen waarvan een partner hulpbehoevend is een bijzonder concept neer voor verbinding van mensen die elkaars lasten opvangen en lusten delen.