Nieuwe dienstregeling Limburg

Met ingang van zondag 10 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in Limburg. Voor de regio zijn de afgelopen tijd al een aantal wijzigingen gecommuniceerd die deel uitmaken van die nieuwe dienstregeling. Alles is vanaf nu ook voor de reiziger gemakkelijk terug te vinden in de reisplanners en in detail via de website www.arriva.nl.

Vervoersplan

Begin oktober heeft de Provincie Limburg haar akkoord gegeven op het vervoersplan voor 2018 dat Arriva maakte voor bus en trein. In dit plan heeft Arriva zo veel als mogelijk invulling gegeven aan de wensen van de reizigers en ingespeeld op veranderende mobiliteitsbehoeftes. Ook zijn de gegevens, die Arriva afgelopen jaar verzamelde via haar chauffeurs en haar systemen voor rijtijden en reizigersaantallen, meegenomen.

Verbeteringen

In zijn algemeenheid zorgen de optimalisaties in deze nieuwe dienstregeling ervoor dat de betrouwbaarheid van de dienstregeling als totaal toeneemt. Dat komt onder andere door betere aansluitingen, aanpassingen in de rijtijd, nieuwe of aangepaste routes en extra ingezette lijnen. Op gebied van trein zijn de wijzigingen vanuit NS intercity een belangrijk gegeven.

Informatie

Arriva adviseert reizigers om voorafgaand aan de reis via www.arriva.nl/dienstregeling alle informatie over de vertrektijden en de nieuwe of veranderde reismogelijkheden in Limburg goed te bekijken. Op verschillende manieren worden de reizigers in de regio de komende tijd gewezen op de start van de nieuwe dienstregeling per 10 december 2017.

Midden Limburg

Panningen en Helden gaan vanaf 10 december via Roggel -Heythuysen-Baexem met Limburgliner 372 aansluiten op Roermond. Er komt een versterkte spitsverbinding Venlo-Reuver-Roermond voor scholieren en forenzen. Ook voor scholieren in de regio Weert zal er een verbetering zijn in de bereikbaarheid van SG het College (met lijn 674) . Lijn (3)64 krijgt een route uitbreiding en zal via Kempen naar Heinsberg gaan rijden. Voor een aantal kerkdorpen van Roermond is voorzien de bestaande OV shuttles om te zetten naar een vaste buurtbuslijn.