Nieuwe poging herstel Stadsbrug

7 reacties

(Foto’s) De Stadsbrug van Weert functioneert nog altijd niet naar behoren. Donderdagavond werd opnieuw een poging gedaan om de brug definitief te herstellen.

Tijdens de herinrichting van het Bassin zijn op de brug middengeleiders aangebracht. Daarna raakten de veiligheidssensoren, die controleren of de brug is balans is, van slag. De weken daarna volgde tal van storingen waarbij de slagbomen omlaag bleven en het wegverkeer niet meer over de brug kon.

De laatste tijd hebben er zich geen storingen meer voorgedaan. Dit kwam door een provisorische oplossing waarbij één van de vier aanwezige sensoren werd ‘overbrugd’. Dus de sensor werd als het ware (door een technisch trucje) buiten spel gezet. Voor Rijkswaterstaat een onwenselijke situatie want alle sensoren moeten functioneren.

Donderdagavond is er opnieuw een poging gedaan om de brug 100% goed te laten functioneren zodat ook de vierde sensor weer in werking kon treden. Dit deed men door de ballast van de brug aan te passen. Tijdens de avond- en nachtelijke uren wordt de brug getest. Hierbij worden verkeersregelaars ingezet. Vrijdagochtend moet alles weer naar behoren werken.

[nggallery id=’5795′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties