(Foto’s) Zondag vond in de Poort van Limburg het eerste Food & Artiesten Festival plaats. De opbrengsten van dit evenement komen geheel ten goede aan de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint Maarten.

Optredens & culinaire ondersteuning

Tal van artiesten zetten zich belangeloos in voor het evenement. Zo zorgde DJ Jos Horsmans de gehele dag voor een muzikale omlijsting en waren er optredens van lokale bekendheden waaronder Mark & Wilhelmien, Patrick Hendrikx, Paris Rainbow & Friends en volkszangers Marcello, Math van Veldhoven en Franky Boy. Daarnaast werd er Caribische muziek gespeeld.

Burgemeester Heijmans kwam de organisatie een hart onder de riem steken. Licht en geluid wordt verzorgd door evenementenbureau Giga Entertainment. Verder zorgden Weerter toppers Amusant restaurant & Lounge, Cafetaria de Beemd en Brownies & Downies voor de smakelijke ondersteuning en serveerde Bici Barista de lekkerste koffie en werden de Brand-biertjes getapt in samenwerking met Bessems Evenementen Service met bartoppers Guido Hermans en Karin Wulms (Stadscafé Du Commerce) Jack & Mariëlle Cardinaal en Raymond & Nancy Houben (De Brouwer) samen met vele vrijwilligers die meehielpen. Ook aan de kinderen was gedacht met een springkussen en schminkteam.

Stichting Weert Helpt

Het evenement werd georganiseerd door Stichting Weert Helpt, een nieuwe stichting met Marienel Engelen, Iron Verhees en Miranda Hermans in het dagelijks bestuur. “Wij ontmoeten dagelijks mensen die zich inzetten voor verschillende goede doelen, die bezig zijn met spullen in te zamelen voor mensen die hulp nodig hebben ook hier in Weert, die zich graag vrijwillig in willen zetten bij lokale acties of die zelf hulp nodig hebben, vertelt het bestuur. “Alleen vaak weet men niet waar men terecht kan, en is de praktische kant van het opzetten van een goed doel, zoals het regelen van ruimte of het inzamelen van geld aan regels gebonden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Hiervoor gaan wij ons inzetten, aldus de bestuursleden.”

Naast het inzamelen van geld stond het eerste Weerter Food & Music festival in het teken van muziek en gezelligheid met een lekker hapje en drankje. En mocht je alsnog geld willen doneren, dan kan dat op rekening nummer NL40INGB 0008120916 t.n.v. Stichting Weert Helpt.

Bekijk een sfeerimpressie van deze middag (via Theo Van de Winkel).