Schenking bed aan Franciscus Hospice

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Het grootste deel van de tijd in het hospice is de bewoner aan bed gekluisterd.

Het bestuur van Stichting Eerbied voor het Leven heeft daarom bij de aanschaffing van 6 nieuwe bedden gekozen voor een uniek bed. Rugleuning, voeteneinde en lighoogte zijn elektrisch verstelbaar. Het matras kan haaks op het bed worden gedraaid tot in zitpositie, waardoor het uit en in bed stappen wordt vereenvoudigd. De draaibeweging kan zowel naar de linker- als rechterzijde worden gemaakt. Vanuit dit bed kan de bewoner op een zeer comfortabele manier uit bed worden geholpen en zittend op de rand van het bed comfortabel aan een gesprek deelnemen. Dit bed is in de hospicezorg uniek in Nederland.

Een van de bedden is geschonken door de stichting Gezondheidsbevordering Weert-Stramproy en overgedragen aan de stichting Eerbied voor het Leven. Het Hospice bedankt de stichting hartelijk voor dit mooie gebaar.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie