Wieërter Kwis is ongekend populair

Onlangs werd bekend dat de Wieërter Kwis een vervolg krijgt. De ´dorpskwis´ zette in maart dit jaar heel Weert op zijn kop.

Vrijdagochtend konden de geïnteresseerde teams zich inschrijven voor de ‘kwis’. Er was meteen veel interesse voor de 2018-editie. Binnen anderhalf uur tijd was het maximum van 100 teams bereikt. Vanaf nu wordt er een wachtlijst gehanteerd, zo meldt organisatie via de Facebookpagina.

“Gekkenhuis vanochtend, maar super leuk!”, aldus een van de organisatoren. Mochten er teams afgemeld worden of het inschrijfgeld niet betaald hebben, zal de organisatie teams op de wachtlijst benaderen. Ook gaat de commissie in beraad om te kijken of er toch nog ruimte is voor een aantal extra teams.

Opzet

Op zaterdag 17 maart 2018, 18:00 uur kunnen de deelnemende teams een vragenlijst ophalen bij Keenterhart. De antwoorden moeten hier klokslag 23:00 uur weer worden ingeleverd. Op de vragenlijst staan kennis, doe- en denkvragen. Vele daarvan hebben een lokaal karakter. Wie denkt dat het beantwoorden ervan makkelijk is, vergist zich. De vragen laten zich namelijk niet makkelijk googlen.