Symbolisch sculptuur Mariënburght

Algemeen Cranendonck Regio Reageer 2 min. leestijd

Budel – De Buurtvereniging Cranendoncklaan van Budel wilde graag in deze bijzonder tijd iets betekenen voor haar buren, de bewoners en medewerkers van zorgcentrum Mariënburght.

Ter nagedachtenis aan de coronacrisis heeft de buurtvereniging een sculptuur ontworpen. Op woensdag 24 juni is de sculptuur in het bijzijn van de voorzitter van de buurtvereniging Piet Neijssen, bestuursvoorzitter van Land van Horne Steven Han, zorgmanager Marianne Pinatsis en enkele bewoners en medewerkers onthuld.

Piet Neijssen is naast voorzitter van de buurtvereniging tevens beeldhouwer. Hij heeft de sculptuur dan ook gemaakt. De sculptuur geeft een weergave van de coronacrisis in zorgcentrum Mariënburght:
– De massieve zuil is van Chinees hardsteen, dit is tekenend voor de herkomst van het coronavirus.
– De bovenkant van de zuil is een weergave van het ontstaan van het coronavirus.
– De voet kenmerkt de sterke samenhang van de zorgmedewerkers.
– De bloem aan de voorzijde van de sculptuur symboliseert de dankbaarheid naar alle zorgmedewerkers voor hun enorme inzet tijdens de coronacrisis.
– De gegraveerde woorden aan de zijkanten van de sculptuur hebben betrekking op de zorg van de bewoners.

Het was een mooie bijeenkomst waarbij de symboliek van de sculptuur duidelijk naar voren kwam. Land van Horne is de Buurtvereniging Cranendoncklaan erg dankbaar voor dit unieke geschenk met een bijzondere boodschap.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie