ZPC de Rog kiest voor ‘SuperSpetters’

Plaats een reactie

Bij ZPC de Rog kunnen kinderen vanaf nu leren zwemmen met de nieuwe KNZB-zwemlesmethode SuperSpetters. Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. ZPC de Rog start vanaf 1 januari 2018 met het nieuwe traject.

Bij ZPC de Rog kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB-zwemlesmethode. Hierbij staan plezier en veiligheid voorop, waardoor kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. Het is belangrijk dat kinderen aan het einde van het lestraject volledig zwemvaardig zijn. In Nederland ben je zwemvaardig wanneer je aan de eisen van diploma C voldoet. SuperSpetters biedt dit aan in 1 pakket dat wordt afgesloten met het KNZB-diploma. De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van “Sanne en Sem” volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.

Met de SuperSpetters methode wordt lesgegeven in kleine groepjes en er wordt één keer per week 30 tot 60 minuten gezwommen. De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

In deze methode zijn de borst- en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. SuperSpetters kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, watertrappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook in het water kunnen redden tijdens onverwachte situaties.

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor leren kinderen sneller zwemmen, en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen hierdoor ook veel leuker vinden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen via website www.zpcderog.nl of door te mailen naar [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie