Studenten in debat in Stadhuis

(Foto’s) De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dat is de eerstejaars studenten van Gilde Opleidingen zeker niet ontgaan.

De studenten volgden de afgelopen weken het vak Burgerschap en verdiepten zich in het thema politiek. Alle eerstejaars klassen van Zorg & Welzijn uit Weert, niveau 2 tot en met 4, deden kennis op over het thema. En hoe sluit je een politieke lessenreeks het best af? Met een debat in het gemeentehuis natuurlijk!

De lessenreeks werd dinsdagmiddag in het stadhuis van Weert afgesloten met een debat. De studenten gingen onderling het debat met elkaar aan. Daarbij werden hedendaagse stellingen besproken zoals ‘Energiedrankjes moeten verboden worden voor mensen onder de 18 jaar’ en ‘Whatsapp gebruiken op de fiets moet strafbaar worden’.

In de raadszaal zaten groepen studenten die zich verenigd hadden in een ‘partij’ en zo kon men net als in echte politiek met elkaar in dialoog. Naast een leerzame middag droegen de debatten ook bij aan de bewustwording van de hedendaagse discussies.

Bekijk een sfeerimpressie.