(Foto’s) Phil Aspers is zaterdagavond uitgeroepen tot Stadspreens Phil I van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers.

In een bomvol Munttheater werd de nieuwe Stadsprins aan het grote publiek onthuld. Phil zat verstopt in een ketel. Op de muziek van ‘Monsieur cannibale’ liet de prins zich uiteindelijk zien. Nadat hij vol enthousiasme uit de ketel was gestapt werd de kersverse prins geïnstalleerd door loco-burgemeester Gabriels.

De muzikale Rogstaekerspreens is zeker geen onbekende in het Weerter uitgaanscircuit. Als DJ draaide hij al in menig café en op vele feestjes. Hij is presentator van het gezelligste festival van Nederland: Bospop en stond op de planken van de Bonte Avonden van V.V. de Brökwagters. Daarnaast is hij optochtdeelnemer met V.V. Hallûf Aaf, maar vele carnavalsvierders zullen hem vooral kennen als zanger van het populaire ‘Moerepetazie’.

Bekijk een sfeerimpressie van de uitroeping.

Bekijk de live-uitzending terug: