Natuurvoedingwinkel Ut Muuëletentje siert al jaren het straatbeeld van de Wilhelminasingel in Weert. Grondlegger Jacq Cuypers startte in 1977 met het Ut Muuëletentje, destijds nog een kruidentuin.

Door de jaren heen is ‘t Muuëletentje uitgegroeid tot een winkel van ruim 175 m2. In 2014 werd de zaak overgenomen door Wendy en Taco Zwart en sindsdien timmeren ze verder aan de weg. Nu is het tijd voor een volgende stap. Binnenkort verhuist de winkel naar de Beekstraat 68.

Burgemeester en wethouders toonden zich onlangs positief over deze nieuwe ontwikkeling. Ze moesten een privaatrechtelijke ontheffing verlenen omdat het pand alleen de verkoop van non-food toestond. Met de ontheffing is die beperking opgeheven en kan het ondernemende duo met hun medewerkers verder bouwen aan de biologische toekomst.

Meer info: https://www.facebook.com/UtMuueletentjeVof/