1 x 11 jarig jubileum V.V. De Tupkes

Plaats een reactie

Ruim 11 jaar geleden, in de winter van 2007, besloten 4 vriendjes uit groep 5 van de basisschool in Altweerterheide een “wagen” te gaan bouwen voor de carnavalsoptocht van de Heiknuiters.

Een raket moest het worden waarmee het motto “Vae vleege door de vastenaovendj” uitgebeeld zou worden. Er werd flink op los getimmerd in een schuur en tóen al “groots” gedacht. Zó groots dat de creatie zonder hulp van een vader de schuur waarschijnlijk niet had kunnen verlaten. Er werd een naam bedacht voor de groep en V.V. De Tupkes was een feit.

6 Tupkes vlogen door de vastenaovendj en… wonnen niet alleen een 1e prijs maar ook direct de wisselbeker in hun eerste optocht. Vanaf dat eerste jaar werd ieder jaar gebouwd en deelgenomen aan de optocht in Altweerterheide. Ook na het verlaten van de basisschool bleven de vrienden ieder jaar bij elkaar komen voor het bouwen van een wagen. Het groots denken bleef en in 2013 werd voor het eerst mee gedaan aan de grote Rogstaekersoptocht in de stad. De groep groeide uit tot 25 optochtdeelnemers dit jaar rondom een harde kern van fanatieke bouwers.

1 x 11 jubileum

Dit jaar vieren De Tupkes hun 1×11 jarig jubileum door deelname aan de Heiknuiters-optocht op carnavalsmaandag en deelname aan de Rogstaekersoptocht op carnavalszondag. Ze sluiten hun jubileumjaar af met een jubileumfeest op zaterdag 17 maart bij Café-Zaal De Paol in Altweerterheide waar iedereen van harte welkom is. Het belooft een knalfeest te worden met optredens van Marleen Rutten, Big Benny en Mark & Wilhelmien.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie