(Foto’s) Het vastelaovendj-seizoen is zo goed als ten einde. Op de laatste dag wordt traditioneel afscheid genomen van de Rogstaekersprinsen in Weert.

Ook dit jaar was de Markt het toneel voor het afscheid. Anders dan andere jaren was de indeling met de overkapping. Dit jaar was er ook opvallend veel publiek aanwezig bij de abdicatie.

Tijdens de abdicatie werden de sleutels, mantel, steek en veren ingeleverd. Dat verliep natuurlijk niet zonder de nodige tranen. Jeugdprins Sep II en prins Phil I hebben samen met hun adjudanten en leden van Stadsvastelaovendj-vereniging veel mooie momenten mogen mee maken. Daar kwam dinsdagavond een einde aan.

Geheel volgens traditie, maar wel op een andere locatie, werd met de ladderwagen van de brandweer afscheid genomen van het toegestroomde publiek. Een laatste kippenvelmoment voor zowel de bezoekers als de prinsen.

1 REACTIE

Comments are closed.