In Weert en aangrenzende regio staan 10 flitspalen, waarvan 6 binnen de gemeente Weert. De 10 palen registreerden in 2017 ruim 80.000 overtredingen, zo blijkt uit cijfers die de Rijksoverheid woensdag publiceerde.

In totaal werd er 81.039 keer geflitst. De flitspaal in de bebouwde kom van Stramproy heeft het meest geflitst. Afgelopen jaar werden alleen al op de Frans Strouxstraat 11.429 snelheidsovertredingen geregistreerd. Dat zijn er gemiddeld ruim 30 per dag. Het aantal overtredingen ligt overigens wel lager ten opzichte van 2016. In dat jaar werd er ruim 2.000 keer meer geflitst in Stramproy.

Maar ook andere flitspalen maken duizenden kiekjes per jaar. De meeste inwoners van Weert en aangrenzende gemeenten weten wel dat er flitspalen staan, maar de palen blijken nog altijd lucratief. Opmerkelijk is dat de flitspaal op de Ringbaan-Noord bij Boshoven een stijging van het aantal overtredingen heeft geregistreerd. Het gaan dan voornamelijk om snelheidsovertredingen.

In Weert werd er in totaal 33.170 keer geflitst.

Benieuwd naar de cijfers?

Bekijk een overzicht met de cijfers: http://iwdg.nl/2EbiiLS (PDF)

De statistieken op landelijk niveau vind je hier: http://iwdg.nl/2nHfknZ (PDF)