Flitspaal in Stramproy

In het tweede tertaal (mei t/m augustus) van 2019 zijn in Nederland 2.974.497 verkeersovertredingen geconstateerd. Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen werden 3.230.893 verkeersboetes opgelegd onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen.

In de regio Weert zijn de flitspalen die een belangrijke bijdrage leveren aan de geregistreerde verkeersovertredingen. De meest actieve flitspaal in de regio staat op de N280 tussen Roermond en Weert. De paal bij Baexem registreerde tussen mei en september 11.089 snelheidsovertredingen, dat zijn er zo’n 90 per dag.

In Weert staat de meest actieve flitspaal op de Ringbaan-Noord bij de kruising Laar. De paal aan de zijde Molenakker registreerde 3688 overtredingen en de paal aan de zijde Laar 1801 overtredingen. Beide palen controleren op snelheid en rood licht en zijn goed voor zo’n 45 flitsfoto’s per dag. De flitspaal in Stramproy was voorheen altijd de meest actieve flitspaal, maar deze paal is minder actief geworden. Desondanks heeft deze paal de afgelopen periode 2915 overtredingen vastgelegd, bijna elk uur één.

Overzicht van flitspalen in de regio (PDF)

https://iwdg.nl/2peXIna