Kameleon in de prijzen Reflection Day

(Foto’s) Bij basisschool de Kameleon in Weert hadden ze vandaag een hele bijzondere dag. Naast de ‘andersom dag’ (een dag waarop alles net iets anders gaat dan anders) stond men ook stil bij ‘Reflection Day‘.

Bij Reflection Day staat zichtbaarheid en reflectie centraal. Bij fietsverlichtingscampagnes en projecten draait het hoofdzakelijk om verlichting. Dat is ook heel belangrijk en ook verplicht om te gebruiken tijdens de donkere dagen. Maar Reflection Day wil vooral aandacht schenken aan goed zichtbare kleding en materialen bij basisschoolkinderen.

Ook dit jaar was Reflection Day in Weert weer een succes. Basisschoolkinderen werden vanaf 1 december 52 dagen lang gestimuleerd om goede, zichtbare kleding en materialen te dragen. In Weert hebben drie basisscholen meegedaan met 225 leerlingen in totaal. Deze leerlingen hebben voorafgaand aan het project een leerzame introductieles gehad waarin hesjes en klikarmbanden werden verstrekt. Door middel van flitsteams werden kinderen gezien en geflitst, maar dit keer kregen ze geen boete maar een prijs. Kinderen die het beste en het meeste zichtbaar zijn geweest konden namelijk leuke prijzen winnen in de vorm van waardecheques.

Prijsuitreiking

Op bassischool de Kameleon vielen drie leerlingen in de prijzen. Zij kregen in het bijzijn van wethouder Van den Heuvel alle drie een waardecheque van 50 euro uitgereikt. De wethouder feliciteerde de leerlingen en benadrukte nogmaals dat de gemeente Weert de verkeersveiligheid erg belangrijk vindt.

Bekijk een sfeerimpressie van de uitreiking.