Schetsen vernieuwde Muntpassage

Schets via: FiMek estate en TOP vastgoed / Bouwinvest

(Schetsen) Het overdekte winkelcentrum Muntpassage in het centrum van Weert gaat de komende maanden flink op de schop. Het winkelcentrum krijgt een grote metamorfose. Deze wordt in fases uitgevoerd zodat het winkelcentrum open kan blijven voor het winkelend publiek.

Eigenaar Bouwinvest is van plan om Muntpassage aan te passen aan de eisen van de hedendaagse retailers. De verbouwing werd al in 2016 aangekondigd, maar nu blijkt er daadwerkelijk schot in de zaak te zitten. Gisteren werden de plannen gepresenteerd aan de ondernemers. De verbouwing is ook noodzakelijk vanwege de opwaardering van het brandveiligheidsniveau. Het plan wordt omarmt door de gemeente Weert. Het is een grote stap binnen het project ‘Versterking Stadshart’, iets waar wethouder Van Eersel zich al jaren sterk voor heeft gemaakt.

Wat gaat er gebeuren

De passages worden vernieuwd zodat de winkels een eigentijdse entree krijgen. De (deel)projecten die het meeste opvallen zijn de realisatie van de nieuwe entree aan de Nieuwe Markt en de herindeling van de voormalige V&D. Hier zou een nieuwe publiekstrekker komen. Volgens ingewijden zou kledingwinkel H&M serieuze interesse hebben getoond en zelfs al een intentieverklaring hebben getekend, maar dat kan nog niet officieel worden bevestigd. Ook de ruimtes naast de Albert Heijn worden opnieuw ingedeeld.

Kleurstelling

Het nieuwe winkelcentrum kenmerkt zich door het gebruik van gemetselde gevels in combinatie met een houten omkadering en wit stucwerk. Wat ook opvalt is de hoogte van de gevels en de vernieuwde glazen overkapping. De planmakers hebben winkelcentra in Amsterdam, Hilversum, Groningen en Reeuwijk als inspiratie gebruikt.

Planning

In het eerste / tweede kwartaal van dit jaar wil men beginnen met de herverkaveling van de winkelruimtes naast de Albert Heijn. Hiervoor zijn ook al de vergunningen aangevraagd. De vernieuwing van de voormalige V&D en de entree aan de Nieuwe Markt zal tussen het tweede kwartaal van 2018 en het eerste kwartaal van 2019 moeten plaatsvinden. De vernieuwing van de passages en de opwaardering van de brandveiligheidsvoorzieningen (sprinklerinstallatie) zal tussen het tweede kwartaal van 2018 en het eerste kwartaal van 2019 gaan plaatsvinden. Dit gebeurt fasegewijs, dus per winkelruimte.

Benieuwd naar de nieuwe uitstraling? Bekijk de foto’s voor de schetsen.