Programma Van Horne Jaar bijna rond

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Tijdens een tweede bijeenkomst in het stadhuis, dinsdag 6 februari, hebben de ongeveer twintig organisaties die zich bezighouden met het Van Horne Jaar 2018, hun plannen nog eens uitgebreid toegelicht. Daarmee is het jaarprogramma voor een groot gedeelte vastgesteld.

De vergadering werd ook bijgewoond door Ton Lemmen, de kersverse coördinator van het ‘Van Horne Jaar’. Lemmen, kabinetschef van de burgemeester is in januari door het College van B&W aangesteld tot ‘overall-regisseur’ van het Van Horne Jaar’’. Hij wordt hierbij geassisteerd door Cathy Timmermans. Door deze benoeming is een grote wens van alle betrokken organisaties in vervulling gegaan. In december 2017 werd namelijk ‘het gebrek aan regie en coördinatie van gemeentewege’ zeer betreurd.

De officiële start van het Van Horne vindt plaats in het weekend van 17 en 18 maart a.s. In dat weekend vindt, onder de titel ‘Weert, Van Horne Stad’, de Fokpaardenmarkt en de traditionele jaarmarkt plaats. Op zaterdag zijn er naast de paardenshow presentaties van oude ambachten en kinderspelen. Oudheidkundig genootschap De Aldenborgh organiseert op zondag 18 maart in het Munttheater een feestelijke bijeenkomst met lezingen en muziek.

Tijdens het tweede ‘Weert, van Horne Stad’ evenement staat de ‘Graaf van Horne, de Musical centraal. Het derde Van Horne weekend is gepland op 17 en 18 november. Dan vindt de première plaats in de Martinuskerk van de ‘Van Horne compositie’, uitgevoerd door Kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880.

Het ‘Van Horne Jaar’ programma vermeldt tevens tal van stadswandelingen en digitale wandelingen rond de persoon Philips van Horne, gastlessen voor het basisonderwijs, theaterspeurtochten, lezingen, concerten, busreizen, exposities en presentaties van nieuwe boeken en lokale bieren. Ook de Philips van Horne Scholengemeenschap organiseert in het kader van haar 50-jarig jubileum een groot aantal activiteiten. Eind februari verschijnt een Weert Magazine Special over het Van Horne Jaar 2018.

Het totale programma ‘Van Horne Jaar 2018’ wordt binnenkort officieel gepresenteerd.

Bijdrage van: Jan Lemmen / Jan Leenders

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie