Afscheid raads- en commissieleden

Langstzittende raadslid Weert: René Verheggen

(Foto’s) Dinsdagavond werd in het stadhuis van Weert afscheid genomen van 12 raadsleden die niet terugkeren in de nieuw gekozen gemeenteraad. Naast het afscheid van de raadsleden werd ook van vijf commissieleden afscheid genomen.

Ieder mens is verschillend en heeft zijn of haar een eigen mening en standpunten. Maar waar men in het stadhuis wel over eens is, is dat men trots is op Weert. En Weert heeft nog veel meer in haar mars. Iedereen gaat voor een beter en mooier Weert. Dat doen raads- en commissieleden door met elkaar in discussie te gaan, elkaars opvattingen, kennis en kunde te delen.

De onderlinge positieve synergie heeft ervoor gezorgd dat Weert in de raadsperiode 2014 – 2018 een aantal belangrijke stappen heeft kunnen zetten. Er moesten moeilijke en pijnlijke beslissingen worden genomen. Maar daardoor is de financiële positie van Weert verbeterd. In deze periode moest de raad ook beslissen over de komst van het AZC en de hervorming van het sociale domein (WMO, Jeugdzorg en participatiewet). Ook ging een langgekoesterde wens in vervulling, de verplaatsing van de houthandel aan de Biest.

Maar er is nog altijd veel werk aan de winkel. Een aantal zaken die in gang zijn gezet moet verder worden uitgekristalliseerd. Het is aan de nieuwe raad, die komende donderdag wordt geïnstalleerd, om Weert verder te versterken.