Award voor Zusters Birgittinessen

De Zusters Birgittinessen hebben woensdagavond de Antje Award in ontvangst mogen nemen.

Deze prijs, vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie, is bedoeld voor een vrouw of vrouwen die iets bijzonders hebben gedaan voor de Weerter gemeenschap.

Ook de Zusters Birgittinessen zetten zich veelvuldig in voor de Weerter samenleving. Ze bieden bezoekers van Weert onderdak in hun gastenverblijf, maken maaltijden voor mensen met een kleine beurs en ook de Kerststal is een mooi initiatief van de zusters dat ze samen met de Maasstraat ondernemers organiseerden.

Burgemeester Heijmans ging donderdagochtend persoonlijk bij de zusters op de koffie om ze te feliciteren.