Landelijke intocht op politieke agenda

Peiling – De Nederlandse publieke omroep NTR heeft een brandbrief gestuurd naar het Nederlands Genootschap van Burgemeesters met de vraag of burgemeesters van gemeenten geïnteresseerd zijn op de nationale Sinterklaasintocht te organiseren.

Elk jaar arriveert Sinterklaas in een andere stad dat rechtstreeks op de nationale tv wordt uitgezonden. Tot vorig jaar hoefde de NTR niet op zoek naar gemeenten die de nationale intocht wilden organiseren. Dat is dit jaar anders, want er heeft zich nog geen enkele gemeente gemeld om de organisatie op zich te nemen. De tijd begint ondertussen al te dringen want het organiseren van dit evenement heeft een lange voorbereidingstijd nodig.

Burgemeester Heijmans van Weert is ook aangesloten bij het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en heeft de brief onder ogen gekregen. Geert Gabriels die donderdagavond te gast was bij RTL Late Night zei dat de nationale Sinterklaasintocht op de politieke agenda van Weert staat. Volgende week dinsdag wordt het besproken tijdens de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders.

Het zal een goed doordacht besluit worden omdat rondom het evenement de laatste jaren nogal wat te doen is geweest. Denk hierbij aan de demonstraties tegen Zwarte Piet. Dit heeft als gevolg dat er de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. Het is aan het college van B&W om volgende week het besluit te nemen om met de NTR in gesprek te gaan over de mogelijke organisatie.

Fragment bij RTL Late Night (17m09s):
https://www.rtl.nl/video/e7cc5a45-6420-3776-8b56-952c32dedf72/.

Could not load the poll.

Bekijk je dit bericht via de app en wil je stemmen? Klik dan hier: http://iwdg.nl/2pzD2Dq