Intocht Sinterklaas in Weert op 13 november

Algemeen Evenementen Weert 14 reacties 2 min. leestijd
Intocht Sinterklaas Weert 2021

Stichting Sint Nicolaas Weert organiseert op zondag 13 november aanstaande de 108ste intocht van Sint Nicolaas in Weert. De goedheiligman komt met zijn schip de Spanje via de Zuid-Willemsvaart naar Weert en meert om 14.00 uur aan bij de Werthaboulevard. Daar wordt hij ontvangen door wethouder Suzanne Winters. Na een korte ontvangst vertrekt de Sint per paard naar de Markt waar burgemeester Raymond Vlecken hem officieel welkom heet in Weert.

Route

Na de aankomst op de Werthaboulevard vertrekken Sint en zijn pieten voor een intocht door Weert. Via de Bassin, Kasteelsingel, Emmasingel, Verstraetenweg en Schoolstraat komen zij aan bij MuseumW op de Markt. Daar wacht burgemeester Raymond Vlecken Sint op voor een officieel welkom in Weert.

Sinterklaas: “Ik verheug me enorm om na mijn aankomst in Hellevoetsluis samen met mijn pieten door te varen naar Weert. De sfeer is altijd enorm goed en ik vind het een prachtig gezicht dat er al ver vóór de Biesterbrug veel kinderen staan te zwaaien. Mijn prachtige schip ligt vol met snoepgoed en mijn pieten zullen hier ongetwijfeld volop mee rondstrooien. Een lekker zonnetje zou de dag afmaken, maar als goedheiligman probeer ik daar uiteraard ook voor te zorgen”.

Bij slecht weer wordt de intocht route aangepast. Sint vertrekt dan via de Bassin naar de Wilhelminasingel. De officiële ontvangst vindt dan plaats in het stadhuis.

Sint en piet op bezoek

Wil je Sinterklaas en zijn pieten thuis of bij jouw bedrijf of vereniging op bezoek hebben? Of misschien alleen zijn pietjes even kort thuis ontvangen? Dat kan ook dit jaar weer! Plan jouw bezoek snel en gemakkelijk via www.sintnicolaasweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
14 reacties