(Foto’s) Na jarenlange leegstand zijn deze week de sloopwerkzaamheden bij de tennishal begonnen. De voormalige tennishal maakt plaats voor nieuwbouwwoningen.

De tennishal werd in 1974 geopend. Daarna is 35 jaar lang door veel Weertenaren met plezier getennist. In 2006 werden de plannen voor de nieuwbouw bekend. Daarna heeft men nog enkele jaren kunnen tennissen in de hal. Medio 2010 werd bekend dat de hal definitief zou gaan sluiten, maar na de sluiting werden de bouwplannen in de ‘ijskast’ gezet ten gevolge van de economische crisis.

Nu we weer te maken hebben met economische voorspoed neemt ook de vraag naar nieuwe woningen toe. Inmiddels heeft een andere projectontwikkelaar zich gemeld voor de herontwikkeling van het gebied. Op korte termijn start de bouw van ruim 200 woningen en appartementen aan de Werthaboulevard onder de naam Park Zuytwillemsvaert. Maar daarvoor moet de tennishal eerst worden gesloopt en de oude industriegrond worden gesaneerd. Bouwbedrijf Jongen zal het nieuwbouwproject gaan uitvoeren.