Stramproy in het NOS Journaal

Plaats een reactie

Op zondag 18 maart was er een item in het 8 uur journaal van de NOS over de gemeenteraadsverkiezingen. Het item werd geheel ingevuld vanuit Stramproy. Kern van de boodschap was dat de mensen in Brabant en Limburg vaak op personen stemmen en minder op partijprogramma’s. Voor mensen in de Randstad lijkt dat heel vreemd.

Als eerste werd Hendrik Stals gepresenteerd, die onder de boom van de schutterij aan het schieten was. Hendrik had de vorige verkiezingen veel stemmen gehaald, en er werd een link gelegd met de bekendheid in het dorp en de inzet voor verenigingen. Vervolgens kwam Fer Kurvers aan het woord, die als voorzitter van Brevendia ook benadrukte dat de rol bij verenigingen belangrijk was, belangrijker dan je politieke kleur. Fer zei dat er minimaal 2 zetels in de raad voor Roojer mensen gewenst waren. Tussendoor was er regelmatig een gesprekje in beeld van deze heren met een Roojer passant, op het Kerkplein, of bij de Jumbo.

Tot slot kwam Frans Henderikx namens de dorpsraad ook nog aan het woord. Dat ging over de samenwerking met lokale politici om voorzieningen in het dorp te behouden. Via de gemeenteraad, zijn zo de afgelopen tijd zowel het gemeentelijk loket en de eigen bibliotheek behouden gebleven. Zo levert stemmen op bekende mensen uit eigen dorp nog iets op, aldus de verslaggever Joris van Poppel.

“Wij zagen een mooie reportage over Stramproy, waar het dorp en diverse dorpsgenoten mooi voor de dag kwamen. Dat was goede Stramproy-promotie. Wie ook niet ongenoemd mag blijven was Jaimy Briels, hij heeft zelf niets gezegd, maar zijn verkiezingsposter kwam meerdere malen prominent in beeld. Dat scheelt toch alweer een hele boel naamsbekendheid. Alle kandidaten uit Stramproy: veel succes komende woensdag!”, aldus een trotse Dorpsraad van Stramproy.

Bekijk het item van de NOS

https://nos.nl/artikel/2223164-stemmen-op-poppetjes-doen-we-niet-alleen-in-het-zuiden.html

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie