Foto via: burgemeester Heijmans

Burgemeester Heijmans en wethouder Van Eersel gingen donderdag op de koffie bij de initiatiefnemers van het toekomstige ‘China Center Weert’. Ze waren speciaal naar Amsterdam Osdorp gereisd om zich te laten bijpraten over de vorderingen.

Er wordt al sinds maart 2015 gesproken over het initiatief, maar nu blijkt er ook daadwerkelijk schot in de zaak te zitten. Voor de vakantie wil men een voorontwerp van het bestemmingsplan gaan presenteren. Na de zomervakantie zal het definitieve ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan worden gepresenteerd. De initiatiefnemers willen op Centrum-Noord, bij de Stadsbrug een hotel realiseren.

De realisatie van het hotel zal een aantal jaren in beslag nemen en zal in 3 fasen worden uitgevoerd. De eerste fase omvat de realisatie van het hotel met 150 kamers en een restaurant . De tweede fase omvat een uitbreiding van eventueel nog eens extra kamers en aanvullende functies. Hierbij wordt gedacht aan een nachtclub, wellness, beautysalon, souvenirshop en een hal voor behendigheidsspelen (bij voorkeur casino). Bij fase 3 heeft men de realisatie van serviceappartementen in de plannen staan.

De grond bij de stadbrug zal worden verkocht middels een erfpachtconstructie. Vanaf mei 2018 gaan de initiatiefnemer hierover al rente betalen aan de gemeente Weert. Als alles volgens procedure verloopt hoopt men in het tweede kwartaal van 2019 te kunnen gaan starten met de bouw. China Center Weert zou dan in april 2020 haar deuren moeten gaan openen.

6 REACTIES

Comments are closed.