Loeren bij de boeren

Dorpen Leudal Regio Swartbroek Reageer 2 min. leestijd
Foto via: http://www.facebook.com/loeren.bijdeboeren

Loeren bij de Boeren wil de agrarische sector dichter bij de mensen brengen. Een zevental agrarische ondernemers en Waterschap Limburg openen in Swartbroek, Tungelroy en Ell op zondag 29 april hun poorten.

Een fraaie (gratis) fietstocht van 20 kilometer leidt je langs diverse boerenbedrijven. Het is een belevenis om de verscheidenheid en diversiteit van zowel het landschap als de bedrijven te ervaren. Je kan dit zien, horen, voelen en proeven. Tijdens deze achtste editie van Loeren bij de Boeren wordt er extra aandacht besteed aan Arbeid & Scholing alsmede veiligheid op de weg. Hiervoor wordt er samengewerkt met de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), Venlo HAS, CitaVerde College, AB-Werkt en Veilig op Weg.

Bezoekers krijgen informatie over o.a. moderne en duurzame landbouwtechnieken, gewasbeschermingsmiddelen, biologische landbouw, dierenwelzijn, zorglandbouw en inzicht in de werkzaamheden van Waterschap Limburg.

Voor kinderen zijn er speciale doe-activiteiten en is er een kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten kun je downloaden via onze website www.loerenbijdeboeren.com.

Route

Je kan bij ieder bedrijf starten. Hier liggen onze flyers met de gegevens over de bedrijven en de route op je te wachten. De organisatie vraagt je dringend om de route in de aangegeven richting te volgen. Fietsen achterop de auto? Je kan jouw auto parkeren op de parkeerplaats bij de kerk in Swartbroek (Ittervoorterweg) of bij de kerk in Ell (Niesstraat). Volg je de route geheel met de auto? Volg dan goed de parkeerwijzers en aanwijzingen op!

Meer informatie: www.facebook.com/loeren.bijdeboeren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie