Kledingdag voor kinderen weer succes

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door: Gemeente Weert

Voor de derde keer is er in Weert gisteren, zondag 8 april, een kledingdag voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen georganiseerd. De kledingdag was een groot succes. Voor 670 kinderen is kleding uitgezocht.

Afgelopen tijd is geprobeerd zoveel mogelijk gezinnen te bereiken die mogelijk in aanmerking komen voor deze kledingdag. Ook dankzij hulp van andere organisaties, zoals Stichting Leergeld, heeft dit ertoe geleid dat er 70 meer kinderen uit Weert gebruik hebben kunnen maken van de kledingdag.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “We roepen iedereen op die kinderen kent die in armoede leven en die wij nog niet hebben kunnen bereiken, om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen met Weerter ondernemers zo veel mogelijk kinderen in armoede helpen.”

Extra geld

Deze kledingdag kon worden georganiseerd met het extra geld dat gemeenten vanaf 2017 jaarlijks ontvangen van het Rijk voor kinderen in armoede. Daarbij is de afspraak gemaakt dat het geld in natura bij kinderen terecht komt. De kledingdagen worden ingezet naast de bestaande regelingen zoals onder andere de Meedoenbijdrage, het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds en de samenwerking met Stichting Leergeld. De Kledingdagen worden jaarlijks in het voor- en najaar georganiseerd.

Weerter ondernemers

De deelnemende Weerter ondernemers waren: Buik en Bengel, Colada Schoenen & Sport2000, Dean4kidz, HEMA, Palmen Sport, Posno-Sport, Score, Trendyz Shoes, VT mode en Xambeau bodyfashion.

Aanmelden voor volgende keer

Heb je kinderen of ken je kinderen uit gezinnen met een inkomen lager dan 120% van bijstandsniveau? Mogelijk dat zij dan in aanmerking komen voor de kledingdagen. Aanmelden kan bij De Vraagwijzer in het stadhuis of kijk op www.weert.nl/vraagwijzer. De gemeente komt graag in contact met jou.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie