Honden achtergelaten in auto

Zaterdagmiddag moest de politie wederom in actie komen vanwege achtergelaten honden in een auto.

Ditmaal hadden voorbijgangers op de Tromplaan alarm geslagen. Daar stond een auto geparkeerd. Deze viel op omdat één van de honden in de auto een soort huilend geluid maakte. Omstanders ontfermden zich over de dieren. Het raam stond een heel klein beetje open en de auto stond in de schaduw, maar ze zagen de honden zweten met hun tong.

Omdat er niet direct iemand in de buurt was werd de politie gebeld. Intussen arriveerde een koppel bij de auto dat boodschappen was gaan doen. Tijdens het doen van de boodschappen had men de honden achtergelaten in de auto. Tijdens het inladen van de boodschappen werden de honden uit de auto gelaten. Ondertussen arriveerden twee hondengeleiders van de politie. Zij hebben het duo aangesproken over de gevolgen van het achterlaten van honden in een auto.

Eerder deze week

Eerder deze week moest de politie ook al in actie komen voor een achtergelaten hond. Toen werd er een achtergelaten hond aangetroffen in een camper op de Wilhelminasingel.

Bekijk het schema wat het gevolg is voor dieren die achterblijven in de auto.