Politie redt hond uit camper

Update – (Foto’s / video) De politie heeft donderdagmiddag een hond uit een camper gered. Dit gebeurde op de Wilhelminasingel in Weert.

Voorbijgangers hadden hun zorgen ge-uit over een hond die in een geparkeerde camper zat. In de camper lag een parkeerkaartje die tot gisteren 15.00 uur geldig was. Eerder vandaag had Stadstoezicht nog een parkeerboete uitgeschreven omdat er voor vandaag geen parkeergeld was betaald. De politie werd gewaarschuwd en ging een kijkje nemen. Met de weet dat er sinds gisteren geen parkeergeld meer wat betaald en het vandaag een warme dag was geweest besloot men om actie te ondernemen.

De eigenaar van de camper was onbereikbaar en dus moest een agent de camper met een breekijzer openen. Een hondengeleider van de politie ging, in eerste instantie in alle voorzichtigheid, de Duitse camper in. Ze trof daar een hele lieve hond aan. De hond kreeg een riem om en werd vervolgens uitgelaten op de Singel. Dat was maar goed ook want de hond moest nodig een boodschap doen.

De politie heeft de hond vervolgens overgedragen aan de Dierenambulance Midden-Limburg. Tegen de eigenaar van de hond wordt proces verbaal opgemaakt. Hij of zij mag ook de gemaakte kosten voor de reddingsactie betalen.

Update: de eigenaar is bekend en heeft zich inmiddels gemeld bij de camper.

Video via Youtube

https://youtu.be/TRX9GuQW69s