Op zondag 17 juni maken de Coconblazers weer muziek op Eynderhoof. Deze dag keer staat het museum Eynderhoof in het teken van Kunst en Kersen. Twintig kunstenaars gaan het museum met zijn karakteristieke oude gebouwen en fraaie tuinperken gebruiken als decor voor hun exposities. Tevens is die dag het Kersenfeest en met een goede traditie moet je niet breken.

Het kersenfeest is een traditie geworden. Het kersenfeest was vroeger de gelegenheid om de kersen uit eigen bongerd te proeven. De kersenbomen op Eynderhoof zijn beeldbepalend voor het museum en de vruchten worden verwerkt in veel zelfgemaakte kersenproducten. De eigen bakkers maken kersenvlaai en je kan kijken hoe deze vlaaien op de ouderwetse manier worden gebakken. Ambachtslieden laten zien dat het oude ambacht nog springlevend is.

De Coconblazers laten je zien en horen hoe een goed stuk blaasmuziek klinkt. Dit alles afgewisseld met enkele zangnummers. Geniet op het terras van de zelfgebakken lekkernijen met een kopje koffie of een goed glas bier. Bezoek de oude ambachten in vol bedrijf en aanschouw de gezellige drukte.

Vakmanschap is meesterschap; dat geldt voor de vrijwilligers en ambachtslieden van Eynderhoof, maar ook voor de muzikanten van de Coconblazers Kom dus op zondag 17 juni naar Eynderhoof an de Milderspaat 1 in Nederweert Eind. De blaaskapel, speelt er van 14.00 tot ca 17.00 uur en brengt blaasmuziek waarvan je zeker enkele stukjes zal herkennen van vroeger.

Het volgende optreden van de Coconblazers is op 19 juli op de Markt te Weert. Nieuwe leden zijn overigens nog altijd welkom dus loop vrijblijvend even binnen op de repetities.