Eerste cellofestival in Weert

(Foto’s) RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) organiseerde zaterdag in samenwerking philharmonie zuidnederland, Vitzkids Bigband, Kumulus Maastricht en Kunstencentrum Venlo voor de eerste keer het Limburgs Cellofestival.

Dit Limburgs Cellofestival is tot stand gekomen op initiatief Celliste Marie-José Didderen. Vanuit haar rol als docent bij verschillende Kunstencentra in Limburg heeft zij het RICK Weert, Kunstencentrum Venlo en Kumulus Maastricht benaderd om in de regio Limburg, waar het accent ligt op blaasmuziek, een evenement te organiseren waar strijkinstrumenten in de schijnwerpers komen te staan.

Gedurende de dag vonden er workshops, repetities en een masterclass plaats bij RICK in de Beekstraat. Bekijk een kleine impressie van deze dag bij het RICK (via Theo Van de Winkel).