Gartenfest in beeld

(Foto’s/video) Ergens verstopt tussen de bomen en stallen van Tungelroy vond zaterdag het Gartenfest plaats. Een feest waar iedereen op zijn of haar manier een bijdrage aan levert. De één zorgt voor het geluid, de ander voor de tenten en weer een ander komt optreden. Net als een Amerikaanse barbecue, waar iedereen wat meeneemt, maar dan op z’n Tungelroys. Het zijn inmiddels de ingrediënten voor een bijzonder gezellig evenement in het buitengebied.

De roots

De roots van GartenFest liggen in 2003 toen een handjevol Tungelroyse vrienden besloten om op een gezellige zomeravond de barbecue aan te steken en een kratje bier open te trekken. De jongerenvakantie zat er net op, de vele fantastische vakantiefoto’s waren snel ontwikkeld (echt old skool van een fotorolletje) en werden die avond wereldkundig gemaakt. Net terug van vakantie dus deze avond mag niet teveel kosten. Materiaal werd dus zelf bijeen gezocht en eten en drank voor een prikkie ingekocht. De totale onkosten werden onder de aanwezigen verdeeld en voila: het recept voor een mooi, gezellig, relaxed en vooral goedkoop all-in avondje is geboren.

Al negen edities

Zaterdag vond alweer de negende editie plaats. Het tuinfeest is inmiddels uitgegroeid tot een serieus evenement. De sfeer is net als bij een tuinfeest, knus gezellig en iedereen kan doen en laten wat hij of zij wil. Even gamen, hangen in een hangmat of genieten van de tosti met bier, het was ook mogelijk bij het Gartenfest.

Bekijk een sfeerimpressie.

Bewegend sfeershotje via Youtube

https://youtu.be/HEIzhUSQ3aY