Samenwerking Hoera & MeerderWeert

Algemeen Weert Reageer 4 min. leestijd

(Foto’s) Dinsdag ondertekenden directeur Rudie Peeters van Hoera kindercentra, en bestuurder Henk Jabben van Stichting MeerderWeert een samenwerkingsconvenant.

Met dit convenant onderstrepen beide organisaties dat zij de komende drie jaar drie integrale kindcentra realiseren die vanuit één visie, onder één directeur en met één team, opvang en onderwijs bieden aan kinderen en hun ouders. Dit gebeurt in Weert in de wijken Laar en Leuken. In Nederweert gaan de Bongerd, de Kerneel en Budschop samen IKC Nederweert vormen.

Onderwijs en kinderopvang groeien steeds verder naar elkaar toe. De pedagogische medewerkers van Hoera dragen vaak jarenlang wezenlijk bij aan de ontwikkeling van een kind. Omgekeerd voelen de scholen van MeerderWeert de verantwoordelijkheid voor hun leerlingen ook buiten onderwijstijd en doen er alles aan om kinderen alles mee te geven wat zij nodig hebben voor hun toekomst.

Meer bieden aan kinderen en ouders

Samen kunnen kinderopvang en onderwijs méér bieden aan kinderen en hun ouders. Dit bewijzen Hoera en MeerderWeert al in Laar, Leuken en Nederweert, waar zij opvang en onderwijs verzorgen. Deze samenwerking krijgt de komende drie jaar een flinke impuls. Opvang en scholen zijn samen op weg naar volwaardige integrale kindcentra (IKC) met één gedeelde visie, één organisatie, één team en één directeur. Doel is één doorgaande ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 tot 14 jaar.

Eén IKC heeft veel voordelen

Eén missie, visie en pedagogische aanpak, uitwisseling van medewerkers, gezamenlijke scholing, gebouwen en faciliteiten delen: integraal samenwerken biedt veel mogelijkheden die kinderen en hun gezinnen ten goede komen. Hoera en MeerderWeert willen een brede en uitdagende basis bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Zij zoeken daarbij nadrukkelijk ook samenwerking met andere organisaties in sport, kunst en cultuur, welzijn, jeugdhulp, zorg. Op elke locatie krijgt het IKC die vorm die het beste past bij de kinderen, hun ouders en de wijk. Dit wordt de komende jaren verder uitgewerkt.

Convenant

Om de samenwerking verder te bestendigen, ondertekenen Rudie Peeters en Henk Jabben op 26 juni een convenant waarmee zij aangeven dat zij waar mogelijk elkaars voorkeurspartners zijn in integrale samenwerking, voor optimale ontwikkelkansen voor kinderen.

Samen willen de organisaties verder vernieuwen en de ‘schotten’ die nu nog bestaan tussen onderwijs en opvang weghalen. Verschillen in financiering en wet- en regelgeving staan integrale samenwerking soms nog in de weg. Juist lokaal kunnen Hoera en MeerderWeert die verschillen overbruggen en samen creatieve oplossingen vinden. Belangrijker nog: samen ontwikkelen zij opvang en onderwijs dat kinderen volop ondersteunt in hun ontwikkeling op weg naar volwassenheid. Samen geven Hoera en MeerderWeert kinderen die bagage mee die zij nodig hebben om zelfstandig hun plek te vinden, mee te kunnen doen en te kunnen bijdragen aan onze samenleving.

Over Hoera en MeerderWeert

Stichting Hoera kindercentra heeft 35 locaties in de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Nederweert en Weert. Hoera biedt dagopvang, peuterprogramma’s, buitenschoolse opvang en gastouderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar met elkaar spelen, ontdekken en opgroeien. Liefst in integrale kindcentra. MeerderWeert heeft veertien reguliere basisscholen en één school voor speciaal basisonderwijs in Weert en Nederweert. De stichting geeft de talenten van kinderen de ruimte en bereidt ze voor op hun toekomst. Kinderen laten leren, boeien en groeien is de missie. MeerderWeert streeft naar onderwijs in integrale kindcentra.

Meer informatie: www.Hoerakindercentra.nl en www.meerderweert.nl.

[nggallery id=’6642′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie