Staking busvervoer 2 dagen later

Leeg busstation in Weert tijdens staking

FNV Streekvervoer kondigde eerder deze week een staking aan die komende maandag zou beginnen. Deze staking is nu met twee dagen uitgesteld en ook niet meer voor onbepaalde tijd.

De vakbonden hebben besloten om de bemiddelaars extra tijd te geven. Als er komende dinsdagavond nog geen akkoord is zal er vanaf komende woensdag 27 juni worden gestaakt. Dus komende maandag en dinsdag rijden er gewoon bussen in de regio Weert. En als er geen akkoord is dan wordt er woensdag alsnog gestaakt, maar dan niet meer voor onbepaalde tijd, maar voor de duur van 72 uur.

Volgens de FNV naderen de vakbonden en de vervoerders elkaar. “Er is een opening om verder te praten. Belangrijkste is, dat er perspectief lijkt om tot afspraken te komen”. De vervoerders lieten eerder al weten bereid te zijn de roosters te willen aanpassen zodat er gemiddeld per 150 minuten een plaspauze komt van 5 minuten.