Zorgen om processierups Nassaulaan

Foto: ook onder een vogelhuisje is het goed toeven voor de processierups

Op de Nassaulaan zitten ze letterlijk en figuurlijk met de handen in het haar. Daar zorgt de processierups voor de nodige overlast.

Buurtbewoners en de uitbaatster van de Microbar hebben al diverse malen bij de gemeente Weert aan de bel getrokken, maar tot op heden zonder resultaat. In diverse bomen zijn de processierupsen gespot. Ze zijn in grote getale aanwezig. Soms vallen ze van de bomen en komen ze op het terras van de Microbar terecht. De uitbaatster houdt het nauwlettend en in de gaten en onderneemt zelf ook actie, maar ze hoopt dat de gemeente zo snel mogelijk actie onderneemt en de beestjes laat verwijderen. Niet alleen vanwege het terras, maar elke dag lopen er mensen onder de bomen door op weg naar het winkelcentrum. Dat baart haar en de buurtbewoners zorgen. Als de haartjes van de processierups op de huid of in de ogen terecht komen kan dat ontstekingen opleveren.

Meer klachten bij de gemeente

“De gemeente Weert heeft als beleid om de eikenprocessierups preventief te bestrijden. Dit jaar is de ontwikkeling van de eikenprocessierupsen in het gehele land sneller verlopen door de langdurige warmteperiode. Er is dus minder tijd geweest voor deze effectieve manier van preventief bestrijden. Dit betekent dat we dit jaar meer klachten krijgen van overlast in de bebouwde kom”, zo licht een woordvoerder van de gemeente Weert toe.

De gemeente Weert heeft een contract met een aannemer om de rupsen en nesten op te zuigen. De woordvoerder van de gemeente bevestigt dat de klacht van de Nassaulaan inderdaad is binnengekomen: “De klacht is doorgegeven aan de aannemer die daar zo snel mogelijk gaat zuigen”.