BAL verwacht spektakel

Archieffoto WdG

Met het tekenen van de 24-jarige Tony Washington haalt Basketball Academie Limburg de center in huis waar naar gezocht werd. Washington is een speler die met zijn rug naar de basket speelt, zorgt voor dunks en aanvallende rebounds. Net dat wat het team van Radenko Varagic nodig heeft voor komend seizoen. Met het wegvallen van Roel Aarts en Yarick Brussen werd een inside-speler gemist. Die is gevonden in de persoon van Tony Washington.

BAL staat er om bekend Nederlandse jonge spelers beter te maken en een kans te bieden op het hoogste niveau. Het aantrekken van een buitenlandse speler ligt daardoor wellicht niet geheel in de lijn der verwachting van Basketball Academie Limburg. Er werd een speler gezocht die tegenstand kan bieden aan Nederlandse spelers. Een speler die onze eigen jongens/jeugd beter kan maken. Daar alle Nederlandse mannen van dat niveau inmiddels al elders getekend zijn, werd er verder gezocht.

Het belangrijkste blijft: Nooit zal een buitenlandse speler jong, eigen talent in de weg staan. BAL is dan ook nog in gesprek met Nederlandse talenten die geïnteresseerd zijn om samen met Washington de strijd aan te gaan.

De 2.08 meter grote Tony Washington komt over van LaSalle University en zal in Weert zijn eerste minuten in het professionele basketball maken. Afgelopen seizoen startte hij voor Lasalle in de sterke Atlantic 10 conference, NCAA Division 1. Met een gemiddelde van 8 punten (tegen een gemiddelde van 63%) en 6 rebounds.

Wat van belang was, was dat BAL een speler zou vinden die zelf nog leergierig is, met de juiste mindset. Na uitgebreid overleg met contacten in Amerika is de knoop doorgehakt en zette Washington vandaag zijn handtekening onder een één-jarig contract.