(Foto’s) De brandweer is woensdag rond 14.00 uur gealarmeerd voor een dier in nood op bedrijventerrein Kampershoek in Weert.

Een ekster was een showroom van een autodealer binnen gevlogen. Echter wist het dier de weg niet meer terug en vloog hij tegen de ramen. Voor de medewerkers was het een onmogelijke klus om de vogel naar buiten krijgen en daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

De brandweer kwam met een SIV ter plaatse om te inventariseren wat de mogelijkheden waren. Echter was deze klus ook niet voor de brandweer weggelegd. De ladderwagen past niet in de showroom en ook heeft men geen geschikte materialen voorhanden om een vogel op die hoogte te kunnen vangen.

Het personeel van de autodealer moest dus een andere optie gaan uitvogelen. De ekster zal vermoedelijk een keer gaan landen op de vloer waarbij de vangopties gunstiger zijn.