Gratis cursus ‘Brandveilig Leven’

112 Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

De Brandweer Limburg-Noord biedt, in samenwerking met het Vrijwilligerscollege van Punt Welzijn, een gratis cursus brandveilig leven aan. Deze is bedoeld voor vrijwilligers en mantelzorgers in Weert. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten. Deze vinden plaats op dinsdag 9 oktober van 19.00 tot 21.30 uur en dinsdag 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk.

Brand is iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Jaarlijks zijn er in Nederland 4500 woningbranden. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen. In de cursus ‘Brandveilig Leven’ wordt ingegaan op de bewustwording van brandrisico’s in en rondom huis. Je krijgt tips hoe je deze brandrisico’s kunt beperken en handvaten wat te doen als het plotseling toch eens fout gaat. De tips en handvaten zijn interessant voor jezelf, maar na deze cursus kun je andere mensen ook voorlichten over de brandveiligheid in hun huis. je krijgt hiertoe een huiswerkopdracht die in de tweede bijeenkomst besproken wordt. Tevens wordt je ambassadeur brandveilig leven als je de cursus in zijn geheel doorlopen heeft.

De workshop vindt plaats in het Leslokaal van de Brandweer, adres De Savornin Lohmanstraat 8 in Weert. Voor meer informatie en aanmelden, kijk bij agendapunten op de website www.goedbezigweert.nu. Je kan ook een mail sturen naar goedbezigweert@gmail,com, o.v.v. de naam van de cursus, jouw naam, adres en telefoonnummer.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie