(Foto’s) De eerste vrijdag van juli staat is het al jarenlang braderie in Weert. Overdag lekker struinen door de winkelstraten op zoek naar koopjes en dan ‘s avonds genieten van de muziek.

Sinds een paar jaar wordt er steeds meer invulling gegeven aan de ‘Nacht van de Braderie’. Het evenement lijkt in een groeifase te zitten. Elk jaar komen er meer bezoekers naar deze muzikale avond- en nacht. Daar worden de pleinen dan ook op ingericht.

Op pleintje ‘Langpoort’ tussen het Swaentje en Du Commerce stond dit jaar het podium voor het eerst midden op straat. De afgelopen jaar bleek de ruimte te krap te zijn. Dit jaar werd voor het eerst ook de weg afgesloten vanwege de veiligheid. Hierdoor was het mogelijk dat het publiek onbezorgd op de straat en oversteek konden genieten van de muziek. Voor de gelegenheid stond er ook een extra tapcontainer en was het podium, met daarop de band Guarantee, een stuk groter ten opzichte van voorgaande jaren.

Ook op de Markt was het druk. Daar had dit jaar het podium, met daarop de band Madison, een meer centrale plek gekregen. Voorgaande jaren stond het podium meer richting de Oude Markt en Gruyter. Dit jaar deed ook De SooS mee. Het gevolg, één groot gezellig plein waar mensen, genoten van de muziek en een drankje.

Buiten de twee ‘feestpleinen’ was het elders in de binnenstad ook gezellig. Bij de horecazaken in de Beekstraat, Maasstraat, Raphaelpad en op de Oelemarkt was het eveneens goed toeven.

Bekijk een kleine sfeerimpressie.