Eerstesteenlegging St. Martinus

Op 30 augustus leggen cliënten, medewerkers en vrijwilligers, onder toeziend oog van de bestuurders van zorgorganisatie Stichting Land van Horne en Mertens Bouwbedrijf BV, de symbolische eerste steen van het project aan de Vogelsbleek in Weert.

Cliënten, medewerkers en vrijwilligers van het zorgcentrum metselen in de gevel van het nieuwe zorgcentrum symbolisch de eerste steen: een reliëf waarop Sint Martinus is afgebeeld. De bestuurders Edwin Delsing (Land van Horne) en Eric Smeets (Mertens Bouwbedrijf) nodigen aansluitend medewerkers van beide organisaties, de bewoners van St. Martinus en relaties uit voor een feestelijk samenzijn.

Ultramodern zorgcentrum

Op de plek waar voorheen de oude vleugels van zorgcentrum St. Martinus stonden, verrijst nu een ultramodern zorgcentrum met negen sfeervolle woongroepen en ontmoetingsruimten. In zes groepswoningen biedt Land van Horne zorg aan mensen met lichamelijke klachten (somatiek). In de andere woningen gaan we gespecialiseerde zorg aan mensen met de ziekte van Huntington bieden.

Er komt ook een aparte vleugel waarin het behandelcentrum van Land van Horne zijn intrek neemt. De zestig behandelaren – onder wie fysio- en ergotherapeuten – en de afdeling revalidatie krijgen hier hun nieuwe onderkomen. Ook Libra Revalidatie & Audiologie, eveneens gespecialiseerd in revalidatie en al gevestigd in het huidige St. Martinus, krijgt een plek in dit behandelgebouw. De recentere gebouwen, waaronder de afdeling Revalidatie, worden in het gehele plan geïntegreerd.

De nieuwbouw is te volgen via twee webcams. Op de website van Mertens Bouwbedrijf BV vind je een link naar deze camera’s: https://www.mertens-weert.nl/projecten/webcams/. Als alles volgens planning verloopt, is het gehele bouwproject in juni 2019 gereed.

[nggallery id=’6859′]