Groots Leuker wijkfeest

Na het succes van eerdere jaren viert de wijk Leuken op zaterdag 25 augustus van 12.00 uur tot 20.00 uur voor de derde keer haar jaarlijkse Wijkfeest op het Luuëkerpârk aan de Sportstraat te Leuken. Het belooft een grandioos feest te worden.

Leuken nodigt iedereen uit de wijk uit maar zeker ook belangstellenden van buiten Leuken zijn ook van harte welkom dit feest met ons te vieren. Het thema is dit jaar is ‘Verbinding’ waarbij de organisatie haar best heeft gedaan om voor iedere leeftijd wat te bieden.

Kofferbakverkoop

Verkopers en kopers ontmoeten elkaar op de gezellige kofferbakverkoop die dit jaar opnieuw wordt georganiseerd wordt voor particulieren. Een verschil met vorig jaar is dat er geen voorinschrijving nodig is maar je rond 12.00 uur kunt aanmelden. Inschrijving voor een plek kost € 2,50.

Kinderprogramma

Voor de kinderen is er op de binnenring een kinderbraderie waar kinderen hun muziek ten gehore kunnen brengen, spelletjes kunnen aanbieden en hun spulletjes kunnen verkopen.
Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Kinderen van alle leeftijden kunnen spelen in de natuurlijke speeltuin met kabelbaan, gratis geschminkt worden en gratis glitter tattoos laten zetten, spelen op de springkussens en vanaf 18.00 uur wordt er een film vertoond voor de allerkleinsten in de buitenbioscoop gevolgd met een film voor de oudere jeugd. Er is een suikerspinnenkraam, je kunt slushpuppies, frisdrank met en zonder prik kopen en ga zo maar door.

Het Luuëkerpârk heeft ook een fietscrossbaan en dit jaar worden hier wederom de open Leuken Fietscrosskampioenschappen verreden t/m 12 jaar. Opgeven hiervoor op de dag zelf vanaf 13.00 uur bij de fietscrossbaan.

Goed toeven ook voor volwassenen

Op het gezellig ingerichte horecaplein zijn diverse lekkernijen te krijgen bij de kraampjes. Naast dranken als koffie, fris, wijn en bier is er Chinese Kipsaté, Indische Rendang en worden er cocktails gemaakt. Leuken wil zo een betaalbaar eigen foodfestival organiseren door en voor bewoners van Leuken en daarbuiten.

Op het Luuëkerpârk is ook een Jeu de Boules baan met bankjes rondom voor degenen die een potje Jeu de Boules willen spelen. Daarnaast is er voor volwassenen de Victor Goumans beweegzone. Iedereen kan hier kennismaken met de professionele beweegtoestellen waarmee preventieve oefeningen gedaan kunnen worden om langer fit en vitaal te blijven.

De organisatie nodigt iedereen zaterdag 25 augustus vanaf 12.00 uur uit om er samen een groot feest van te maken.