Rob Clement uit Laar overleed vorig jaar aan de gevolgen van een hersentumor. Dat was voor zijn vrouw Léanne, kinderen en vrienden de reden om in juni van dit jaar mee te doen aan Alpe d’HuZes. Met 14 personen bedwong Team Rob op 7 juni de alp om zo geld in te zamelen voor het goede doel: onderzoek naar kanker en hersentumoren. Afgelopen vrijdag werd het totaalbedrag bekend dat zij ophaalden met deze actie: € 31.320,50.

‘Herinner mij in stralende dagen. Lachend, sportend in de zon. Herinner mij zoals ik was toen ik alles nog kon’, zo stond te lezen op de rouwbrief van Rob. ‘Herinnerd hebben we Rob zeker in die week. Net zoals zoveel anderen die gevochten hebben tegen kanker. En diegenen die nog aan het vechten waren’ aldus Léanne. ‘Helaas was het alleen niet in de zon, maar in de stromende regen’ voegt ze daar lachend aan toe.

‘Het was een indrukwekkend en bijzonder evenement. Er heerste een enorm gevoel van saamhorigheid, dat was mooi om te ervaren. Maar ook het traject daaraan voorafgaand was bijzonder om mee te maken. De trainingen en de organisatie van alle activiteiten om geld in te zamelen scheppen ook een band. We kijken dus met veel plezier en vol trots terug op alles wat we gedaan en bereikt hebben.’

Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. ’Het is fantastisch dat we daar met onze deelname aan hebben mogen bijdragen’ aldus Léanne. ‘We willen dan ook iedereen die – op welke manier dan ook – een bijdrage heeft geleverd ontzettend bedanken. Want zonder hun hulp, steun, medewerking, medeleven maar vooral gulle bijdragen hadden we dit niet kunnen bereiken.’

2 REACTIES

Comments are closed.