Milieuvriendelijke bekers voor kermis

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Als milieuvriendelijk alternatief voor plastic tijdens de kermis worden gezamenlijk PLA drinkbekers ingekocht. Het college van burgemeester en wethouders kent hiervoor een eenmalige financiële bijdrage van € 7.500,- toe aan Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert.

Milieuvriendelijke alternatief

Horecaondernemers en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert hebben de gemeente gevraagd naar mogelijkheden om gezamenlijk te zoeken naar milieuvriendelijk drinkgerei. Dit naar aanleiding van regels voor het gebruik van plastic bekers tijdens de kermis in de binnenstad. Na onderzoek is er een milieuvriendelijk alternatief gevonden voor plastic in de vorm van PLA bekers.

PLA bekers

PLA bekers zijn een kwalitatieve en milieuvriendelijke vervanging van plastic drinkgerei. Deze bekers worden gemaakt van maiszetmeel. Het materiaal is 100% composteerbaar. Na gebruik kunnen ze opnieuw als voedselbron dienen, wat de kringloop rond maakt.

Promotie

Het college heeft besloten € 7.500,- toe te kennen aan Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert voor de inkoop van PLA bekers en de promotie van Weert. De PLA bekers worden bedrukt met logo’s van het van Horne jaar, Koninklijke Horeca Nederland en de leverancier om zo gezamenlijk Weert te promoten. Burgemeester Jos Heijmans: “De PLA beker is een goed milieuvriendelijk alternatief voor het gebruik van plastic. Mooi om te zien dat gemeente en ondernemers de handen in elkaar slaan om samen van Weert een nog groenere stad te maken.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie