In Altweerterheide gaat vanavond om zes uur weer de Avond4daagse van start. Voor liefhebbers van wandelen en gezelligheid een uitgelezen kans om kennis te komen nemen van de mooiste, veelal onbekende plekjes van ‘het Groene Hart van Weert’.

Komende avonden worden allerlei hoeken van de Hei-j aangedaan. Er kan gekozen worden uit de route van zes of tien kilometer. Wandelaars kunnen vanaf 18.00 uur vertrekken vanaf De Paol. Alle vier de avonden staan spraakmakende verhalen van de Hei-j met zijn boeren, burgers en buitenlui centraal.

Tijdens kleine pop-up acts krijgen belangstellenden iets mee van de geschiedenis van het gebied, met zijn ontginningen en kleurrijke figuren. Vanavond staan de ontginningen van de vroegere moerassen en heidegebieden centraal. Naast de Tungelroyse beek, doen we het Wijffelterbroek aan. , passeren we smokkel en sprokkelpaden. Veel mensen zullen versteld staan van het uitzicht dat men heeft vanaf deze voormalige stortplaats. Woensdagavond: de voor velen onbekende geschiedenis van het Molukkerskamp in de Tungelderwal en de Mariaverschijning in Weert.

Kom in beweging en beleef het mee op deze ontdekkingstocht door het landschap, het groen, de geschiedenis en de glans van de Hei-j. Gezellig en gezond.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.avondvierdaagse-altweerterheide.nl of rechtstreeks bij De Paol aan de Bocholterweg. Deelnamekosten Avond4daagse: zes euro.