(Foto’s) Als een Ikea-bouwpakketje werd woensdag het laatste bouwwerk van het nieuwe winkelcentrum Leuken geleverd. Het betrof de 15 meter hoge reclamezuil.

Met het plaatsen van de reclamezuil nadert het nieuwe winkelcentrum zijn voltooiing. De ruwbouw is inmiddels klaar en aan de laatste deel van het winkelcentrum en gezondheidscentrum wordt momenteel de laatste hand gelegd. Daarmee is het winkelcentrum op het St. Jobplein volgens planning gereed.

Begin 2017 ging de schop in de grond. Als eerste werd de parkeerplaats aangelegd waarna de bouw van de panden snel volgde. De bouw van het centrum kende ook wat tegenslagen zoals een diefstal op het bouwterrein en slecht weer. Desondanks heeft de aannemer het project binnen de planning weten te voltooien.

De supermarkten Aldi en Jumbo zijn reeds open evenals Kapsalon Lamis en Restaria Weert. Binnenkort komen daar ook de DA drogist, Bakkerij Korsten en het gezondheidscentrum met apotheek bij. Voor het pand waar het inmiddels failliet verklaarde Hans Struijk in was gevestigd wordt een geschikte partij gezocht.

2 REACTIES

  1. Wel hoop ik dat er nog iets wordt gedaan voor de voetgangers komende vanaf de “bewoonde kant” van de Maaslandlaan. Nu moeten deze eerst de Maaslandlaan oversteken, dan de ringweg, dan weer de Sint Jobstraat oversteken. Of je moet gewoon maar over de fietsring van de rotonde lopen en dan een stukje door het zand.

    Een directe overgang over de ringbaan aan de kant van het winkelcentrum zou handig en in mijn ogen een stuk veiliger zijn.

  2. Een stoep aan de zijde van het winkelcentrum en een zebrapad op de sint jobstraat zou fijn zijn. Ik zie vaker oudere mensen (met rollator) heel onhandig over het gras lopen of oversteken bij de inrit van het winkelcentrum. Ik snap nog steeds niet dat hier niet aan gedacht is bij de aanleg van het winkelcentrum.

Comments are closed.