Start jubileumjaar Philips van Horne

De Philips van Horne in Weert viert dit schooljaar 2018-2019 haar 50-jarig jubileum.

Het onbetwiste hoogtepunt van dit jubileumjaar wordt ongetwijfeld de grote Philips van Horne reünie op (kermis-)zaterdag 29 september. Vanaf 14.00 uur zijn de reünisten welkom in het vernieuwde schoolgebouw. Ze worden ontvangen met koffie en vlaai. Net als in 1993 en 2008 staat op het schoolterrein aan de Herenstraat een enorme feesttent.

Wat kunnen de reünisten verwachten? Er zijn rondleidingen in het vernieuwde schoolgebouw, lokalen met o.a. de thema’s: musical, reizen en computerclub, er worden gastlessen gegeven door oud-docenten en er worden groepsfoto’s gemaakt. Buiten op het feestterrein is een foodmarket ingericht. In de feesttent en in de aula is er uitgebreid de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Vanaf 22.00 uur begint in de tent het grote Van Horne jubileumfeest met diverse dj’s, een personeelsband en Guarantee, een van de eerste winnaars van Van Horne Pop.

Online inschrijven voor de reünie kan via: www.philipsvanhorne50.nl. Ook zijn er op de dag zelf kaartjes te koop bij de hoofdingang van de school. Entree: 10 euro (inclusief koffie, vlaai en drie consumptiebonnen).

Jubileumprogramma

Het jubileumprogramma kent overigens talloze andere activiteiten die de moeite waard zijn. Vanaf vrijdag 5 oktober t/m vrijdag 14 december geven zes oud-leerlingen die een bijzonder beroep uitoefenen, lezingen in Theater de Huiskamer. Peter Terium, voormalig CEO van energiereus RWE en Innogy, bijt op vrijdag 5 oktober het spits af. Aanvang 20.00 uur. Kaartjes à 5 euro zijn vanaf 21 september te koop via www.theaterdehuiskamer.nl. Reserveren is noodzakelijk.

Andere oud-leerlingen in de reeks lezingen zijn: Prof. dr. Yasin Temel (hoogleraar neurochirurgie), Dr. Adriana Esmeijer (directeur Prins Bernard Cultuurfonds), Drs. Yanick Douven en Drs. Lars Mennen (twee jonge wetenschappers over ‘robotisering en zelfrijdende auto’s), Prof. dr. Bart Verspagen, (hoogleraar Internationale Economie (SBE) en directeur UNU-MERI) en Drs. mr. Frans Weekers, ex staatssecretaris Ministerie van Financiën, thans bewindvoerder EBRD te Londen.

Vanaf 12 oktober t/m zondag 28 oktober is er in de monumentale Paterskerk op de Biest een grote kunstexpositie van ca. dertig oud-leerlingen en (oud-)personeelsleden die professioneel of semiprofessioneel werkzaam zijn in de (beeldende) kunst. De officiële opening (voor genodigden en exposanten) wordt op vrijdag 12 oktober verricht door wethouder (en oud-leerling) Geert Gabriëls.

Op vrijdag 26 oktober vindt in het naburige Franciscus Huis Weert een groot jubileumconcert plaats, met medewerking van beroepsmusici, solisten, de cast van musical ‘Graaf van Horne’, het koor Giocoso en het Weerter Mannenkoor.

In samenwerking met TWC Weert wordt op zondag 11 november de Philips van Horne MTB tocht georganiseerd met start en finish bij ‘De Sluis’. Het jaarlijkse Van Horne Unplugged vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 december in de aula van de school.

Op zaterdag 15 december is in Theater de Huiskamer een (gratis toegankelijke) minisymposium over het jubileum onderwijsproject in Malawi. De grote Van Horne Kerstmarkt, die samen met PSW en BS Aan de Bron georganiseerd wordt, vindt op donderdag 20 december plaats.

In 2019 staat een aantal sportieve activiteiten gepland. Zo loopt gymnastiekdocent Bert van Dijk op zondag 3 maart 2019 de marathon van Tokyo voor het onderwijsproject in Malawi. Op zondag 2 juni wordt, samen met AV Weert, een grote familiewandeltocht georganiseerd. Ook is er op die zondag de (Philips van Horne-) ‘Bloem van Weert’, een fietstocht in samenwerking met TWC Weert.

Tijdens het gehele jubileumjaar wordt aandacht geschonken aan het Van Horne jubileum onderwijsproject in Malawi. Via allerlei activiteiten wordt geld ingezameld voor een school in een krottenwijk in de hoofdstad Lilongwe; een school van 8500 leerlingen en slechts 22 lokalen.

Voor meer informatie: www.philipsvanhorne50.nl en FB-pagina ‘pvh50’