Donderdag heeft de politie zeven mannen aangehouden vanwege een zeer ernstige verdenking dat zij vergevorderd waren in het voorbereiden van een grote terroristische aanslag in Nederland. De aanhouding van een aantal van deze verdachten vond plaats op de Trancheeweg in Weert nadat ze waren klemgereden.

De verdachten wilden op een evenement in Nederland toeslaan. Er werd meteen een verband gelegd met de kermis in Weert. De Landelijke eenheid van de politie laat weten dat er geen relatie is met de kermis in Weert. “Er is geen relatie tussen de aanhouding van de verdachten en de kermis in #Weert. De kermis gaat morgen gewoon van start.”

6 REACTIES

  1. Is het onderzoek al afgerond? Plannen in een vergevorderd stadium, vakantiehuisjes gehuurd in Weert waar ze zich voorbereidde op een grote aanslag op een evenement. Maar er is nu vastgesteld dat het niet om het evenement ging op 4 km afstand met een half miljoen bezoekers? Best plausibel, toch?

Comments are closed.